Kućice-knjižnice u Babinoj Gredi

 

Kućice-knjižnice u Babinoj Gredi 

Povodom desetogodišnjice osnivanja Općinske narodne knjižnice u Babinoj Gredi, otvaramo kućice-knjižnice koje će biti postavljene ispred svake čitaonice u Babinoj Gredi. Čitaonice su posebnost našeg mjesta, stoga im dajemo prvotnu namjenu koju su imali, a to je educiranje o važnosti knjige i čitanja.

Kućice-knjižnice je izradila tvrtka Živić d.o.o. iz Cerne, a oslikali su je nastavnik likovne kulture Dubravko Sertić, učenici 6. b razreda i likovnjaci.

Knjige u kućici-knjižnici su većinom otpisane knjige iz knjižnice i darovane knjige, koje su dostupne svim mještanima Babine Grede. Svaki mještanin Babine Grede će imati otvoren pristup prema građi u ovoj kućici, bez obzira je li član knjižnice ili ne.  Knjiga se može uzeti, vratiti ili zamijeniti nekom drugom knjigom. Računamo, naravno, na dobrotu naših mještana, jer ova kućica je njihova i njezinim eventualnim uništavanjem uništit će, zapravo, svoju imovinu! Nadamo se da će projekt funkcionirati i da će služiti našim mještanima koji nisu u prilici učlaniti se u knjižnicu.

Prvo otvorenje kućice-knjižnice očekujemo početkom svibnja na Kladavcu.