Bruno ŠiMLEŠA

 

Želite li prisustvovati susretu s Brunom Šimlešom, obavezno se prijavite:
– SMS-om na 099/4977425
– u inbox Facebook stranice Narodna knjižnica Babina Greda
– e-mailom na knjiznica.bg@gmail.com.
Požurite, zauzmite svoje mjesto!🙂
 

Održano predavanje “Predvještine čitanja i kako ih poticati”

U okviru programa “Zajedno u odrastanju” održano je predavanje “Predvještine čitanja i kako ih poticati” edukacijske rehabilitatorice Martine Boričić Martić iz Centra Marta, obrta za edukaciju i savjetovanje. Cilj je ovoga predavanja bio upoznati roditelje s načinima kako potaknuti djecu  da čitaju ili da bolje čitaju. 

Program “Zajedno u odrastanju” Općinske narodne knjižnice Babina Greda se odvija od 2016. godine, a financira ga Ministarstvo kulture i medija RH i Općina Babina Greda. Od početka ovoga programa nastojimo roditelje i djecu potaknuti na obiteljsko čitanje i kvalitetno provođenje zajedničkog slobodnog vremena.  

Poezija pod trijemom na Kladavcu

Poezija pod trijemom na Kladavcu

Ranu jesen na Kladavcu  obilježio je još jedan pjesnički susret, koji se u kontinuitetu održava od 2007. godine pod naslovom „ Kod pjesnika pod orahom“ , da bi 2017. godine prerastao u „Festival poezije“ sa brojnim sudionicima i mnogobrojnom publikom.

 

Sudionici su nastupali  improviziranoj pozornici koju je izradio organizator i promotor pjesničke riječi Đuro Pavičiću svome dvorištu na imanju u naselju Kladavac.

Orah se osušio, a pjesnik je  ove jeseni upriličio novi susret pod nazivom : „Poezija pod trijemom“, koji je održan 4. rujna 2021. godine.

U ugodnom okruženju i zelenilu kladavačke šume autorsku poeziju su čitala 22 sudionika, uz glazbenu pratnju Darka Klarića ( ukulele), flautistice Sonje Bećirević i vokala Alije Bećirevića. U emotivnoj atmosferi pjesnici su razmijenili svoja iskustva, a neki su kratko predstavili svoja nova autorska izdanja.

 Popratna inicijativa Susreta „ Knjiga na dar“ je sa oduševljenjem prihvaćena: sudionici su jedni drugima darovali svoje knjige, tako je ostvarena izdašna razmjena. Većina sudionika su članovi pjesničkih udruga, neki su nastupali samostalno.

Navest ću imena sudionika po redoslijedu kojim su nastupali.

Udruga „ Poezija subotom“ sa sjedištem u Zagrebu se predstavila sa sljedećim sudionicima:

Kemal Mujičić- predsjednik društva, Alija Bećirević, Sonja Bećirević, Mehmed Sadović, Antun Tudić(glumac i pjesnik), Darko Klarić, Manda Kadić, Marijana Kunjas, Višnja Milek i Ivica Drljača.

Udrugu „Antun Ivanošić“ iz Osijeka predstavili su: Lidija Sopjanac, Zor

 

islav Vidaković, Helena Butković i Vlado Đurđević.

Iz Društva „Sveti Mihovil“ iz Drenovaca sudjelovali su: Petar Trtolja- predsjednik društva, te članice Bernarda Magaš, Blaženka Šoljić i Josipa Brkić.

Samostalno su nastupili : Đuka Smolčić iz Andrijaševaca i Martinka Sučić Tina  iz Vinkovaca.

Adam Gregorović i Đuro Pavičić predstavljali su Babinu Gredu.

 Pjesnički susret u Kladavcu iznjedrio je snagu i ljepotu pjesničke riječi, ostvario nova poznanstva među pjesnicima,  razmjenu iskustava i sugestija, i nadasve, vrijednost knjige i čitalačke kulture.

U ugodnoj atmosferi , uz bogatu gastronomsku ponudu , svim sudionicima podijeljene su zahvalnice.

Radujemo se sljedećem susretu!

Martinka Sučić

OBAVIJEST O GODIŠNJEM ODMORU:

Knjižnica će biti zatvorena za korisnike od 29. srpnja do 19. kolovoza zbog godišnjeg odmora. 🙂 Za vrijeme trajanja godišnjeg odmora, zakasnina se ne naplaćuje, a možete uzeti više knjiga nego inače.

Zato brzo u knjižnicu dok vam najbolji naslovi nisu posuđeni!