NOVOSTI

 

LJETNE RADIONICE

Putem ovog obrasca prijavljujete sudjelovanje na ljetnim radionicama koje ove godine zajedničkim snagama organiziraju Knjižnica i čitaonica Grada Preloga, Muzej Croata insulanus Grada Preloga i Društvo Naša djeca Prelog. Ovogodišnje tema radionica su čarolije i magični svijet inspiriran Harry Potterom. Radionice će se odvijati na otvorenoj terasi ispred zgrade Knjižnice i Muzeja. U slučaju lošeg vremena organizator zadržava pravo odgode ili relokacije radionice u zatvoreni prostor. O eventualnim promjenama ćemo vas kontaktirati putem emaila.

Broj sudionika je ograničen na 15 po radionici. Prijave traju do 20.06.2022. i moguće je odjednom prijaviti više programa. Aktivnosti su prigodne za djecu osnovnoškolske dobi.

Organizatori se pridržavaju svih važećih epidemioloških uputa i mjera.

U obrascu možete prijaviti SAMO JEDNOG SUDIONIKA.

https://forms.gle/LBpp6mFKT7JdsZt97

 

Okrugli stol – Mala mjesta velike ideje 10. 06. 2022.

Naša knjižnica ponosni je domaćin Okruglog stola kojeg organiziraju HKD i Komisija za čitanje u petak 10. lipnja 2022. godine. Partneri su još Knjižnica i čitaonica Grada Preloga, Muzej Croata Insulanus Grada Preloga, American Corner Zagreb.

Prelog će posjetiti 50-ak knjižničara iz cijele Hrvatske, a još 100 će ih pratiti program online. Cilj ovog stručnog okupljanja je promocija malih knjižnica i njihove suradnje sa zajednicom pa će 25 odabranih knjižnica imati priliku predstaviti svoje projekte putem posterskog izlaganja u prostoru MCIGP.

Okrugli stol će rezultirati e-publikacijom koja će sadržavati video materijale, posterska izlaganja, snimke predavanja i radionica.