Putopisno predavanje “Projekt tri kotača sreće, SAD-e”

Spakirati svoj život u bisage, otisnuti se na putovanje ležećim biciklom na dva ili tri kotača odluka je koja će zauvijek promijeniti sudbinu.

Zvuči zanimljivo, zar ne?

Pozivamo sve zainteresirane da dođu u srijedu, 11. ožujka 2020. godine s početkom u 18:00 sati na putopisno predavanje “Projekt tri kotača sreće, Sjedinjene Američke Države” koje će održati Nađ Zdenko.

Projekt tri kotača sreće započeo je 2018. godine s ciljem putovanja kroz sve dijelove svijeta na ležećem triciklu. Nakon uspješno odvožene biciklističke ture kroz Sjedinjene Američke Države iste te godine, Zdenko je u tri mjeseca i s 5500 kilometara u nogama, spojio zapadnu i istočnu obalu, San Francisca i New Yorka, i ovim putopisnim predavanjem opisati će vam vlastiti doživljaj te ogromne države.

„Jesu li Amerikanci pretila nacija s cijelim arsenalom oružja u vlastitom domu? Kakav je osjećaj u pustinjama Ute ostati bez vode? Oduzimaju li američki nacionalni parkovi dah? Kamo idemo i zašto na pogrešnom skretanju susrećemo prave ljude koji nas usmjere dalje? Koje su granice naših fizičkih i psihičkih mogućnosti i što znači osjetiti istinsku slobodu… samo su neka od mnogobrojnih pitanja.
Priče s putovanja upotpunjene su jedinstvenim slikama i video materijalom.“

Od putovanja Zdenko izdvaja svoja dva projekta:
2017. projekt na dva kotača – od Donje Pištane do Amsterdama ležećim biciklom ljubičaste boje.
2018. projekt tri kotača sreće: svijet kao jedno.

Zdenko o sebi:
Dijete sa sela, najmlađi od troje djece mame Jelice.
Strastveni sanjar i pokretač, čovjek s nedovoljno discipline, veliki ljubitelj tišine i deranja u vjetar iz sveg glasa na nepreglednim područjima kugle zemaljske.
”Ne postoji dovoljno velik problem u životu kojeg jedna duga vožnja u nepoznato ne može riješiti.”
”Ako mogu birati, moj odabir je dalje pedalirati.”
‘Izgleda da sam opet krivo skrenuo na pravi put.’
Više o Zdenku možete pronaći ovdje.