Poveznica

Knjižnica i čitaonica Pitomača i ove se godine priključila manifestaciji Noć knjige.
Uz redovnu posudbu knjiga, posjetitelji su mogli virtualno pratiti promociju knjige „Rizik od proljetnog mraza“ autorice Aleksandre Filipović.

Rizik od proljetnog mraza zanimljiv je  roman za mlade, ali se obraća i starijima.
Progovara o izazovima odrastanja, prvoj ljubavi, prijelazu iz redova djevojaka u žene, prevladavanju traume i snazi ženskog duha, kao i preprekama na putu razvoja seksualnosti mlade osobe.

– Od srca hvala našoj dragoj autorici zahvaljujući kojoj smo imali neopisivu čast predstaviti posjetiteljima, ali i onima kod kuće koji su pratili, ovu nevjerojatnu i izvanrednu knjigu.
Zajedno smo pokazali koliko knjiga ima ljekovitu moć te nam pruža radost i veselje – kažu iz Knjižnice.

Cijelu promociju knjige možete pogledati na Facebook stranici Knjižnice.

(www.icv.hr, ib)

Izložba pisanica

U Knjižnici i čitaonici je otvorena izložba pisanica umjetnice Milke Novosel te proširena njezina trenutna izložba slika koju možete pogledati u redovnom radnom vremenu uz pridržavanje svih epidemioloških mjera! Radujemo se Vašem dolasku!

Nastavi čitati

Jučer, 16.3.2021. Knjižnicu i čitaonicu Pitomača posjetila je voditeljica Matične službe Virovitičko-podravske županije, viša knjižničarka u Gradskoj knjižnici Virovitica, a ujedno i predsjednica Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog Prigorja, Silvija Perić! Nastavi čitati

Sudjelovanje na sastanku ravnatelja knjižnica s područja VPŽ

Voditeljica Matične službe Virovitičko-podravske županije Silvija Perić sazvala je redoviti sastanak ravnatelja narodnih knjižnica. Sastanak se održao u četvrtak, 18.2.2021. godine te je u ime v.d. ravnateljice Knjižnice i čitaonica Pitomača prisustvovala knjižničarka Irena Gavrančić, ravnateljica Gradske knjižnice Orahovica Jelena Mihelčić, v.d. ravnateljica Marija Cindrić iz Gradske knjižnice Slatina te ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica Robert Fritz. Nastavi čitati