Ljeto u knjižnici počinje 04. srpnja!

LJeto u knjižnici već je tradicionalna manifestacija koju provodi Narodna knjižnica Kali. Okuplja veliki broj djece, a interes za sudjelovanje u programu pokazuju i najmlađi posjetitelji Kali tijekom turističke sezone.

Od 04. srpnja u Narodnoj knjižnici Kali počinje program Ljeto u knjižnici, a financira ga i ove godine Ministarstvo kulture i medija. U sklopu manifestacije Ljeto u knjižnici , tijekom srpnja i kolovoza 2022., održavati će se:

Kreativne i edukativne radionice za djecu svaki tjedan (utorak i četvrtak u 10.00 h), 

Pričaonice svaki petak u 10.00 h tijekom srpnja i kolovoza (uz priču s djecom provoditi će se razne aktivnosti kreativnog stvaranja. )

Društvene igre  I ove godine nastavljamo s igranjem društvenih igara u našoj knjižnici! Svake srijede od 10.o0 h možete se družiti uz šah, Monopoly, Scrabble, Alias i mnoge druge. Ovaj je program namijenjen djeci (7+). Korisnici će moći koristiti Playstation 4 koji se nalazi na Dječjem odjelu. Za korištenje konzole potrebno je sa sobom imati člansku iskaznicu.

Čitateljski izazov za djecu pozivamo svu djecu da tijekom ljetnih mjeseci posjete našu knjižnicu i sudjeluju u  ljetnom čitateljskom izazovu. Pripremili smo zanimljiv popis knjiga kako bismo potakli djecu da i tijekom ljetnih mjeseci uživaju u čarima čitanja. Djeca s najviše pročitanih knjiga tijekom izazova bit će nagrađena. Za sudjelovanje u izazovu sve knjige moraju biti posuđene u našoj  knjižnici. Izazov traje od 04. srpnja do 30. kolovoza, a nagrade ćemo podijeliti početkom rujna.

Književni susret s Marijanom Križanović , Narodna knjižnica Kali organizira u sklopu manifestacije “Ljeto u knjižnici” ponovo jedno zanimljivo događanje. 4. kolovoza 2022. godine održati će se književni susret s Marijanom Križanović, autoricom dječjih slikovnica za djecu. Autorica će predstaviti novu slikovnicu Panda Vanda na Jadranu. Upoznali smo Pandu Vandu u pustolovini na Sljemenu, a ovoga puta saznat ćemo što se događa na Jadranu. Slikovnica je edukativna a zabavni i duhoviti stihovi će biti pravi užitak i za djecu i roditelje.

Polaznici ljetnih radionica moraju biti članovi Narodne knjižnice Kali.