Besplatan upis učenicima 1. razreda srednje škole i brucošima

UČENICIMA PRVOG RAZREDA SREDNJE ŠKOLE I BRUCOŠIMA S OTOKA UGLJANA POVODOM POČETKA ŠKOLSKE GODINE BESPLATAN UPIS U NARODNU  KNJIŽNICU KALI od 14. rujna 2020. do 1. listopada 2020.!                              

Pozivamo vas da se BESPLATNO učlanite u knjižnicu ili ukoliko ste već naš član možete besplatno OBNOVITI članarinu!

Učenici prvih razreda SREDNJIH škola i BRUCOŠI trebaju doći u Knjižnicu i donijeti potvrdu o upisu.  Potvrde o upisu u školsku godinu 2020./2021. možete dobiti u tajništvu ili referadi škole/ fakulteta.

Učenici trebaju, osim osobnog dokumenta, prilikom upisa predati ispunjenu i od strane roditelja/staratelja potpisanu pristupnicu za upis koja se nalazi na stranici http://knjiznice.nsk.hr/kali/na-korisnike/pristupnica/

Svim učenicima i studentima  SRETNA ŠKOLSKA GODINA!

 

Obavijest – godišnji odmor

   

Zbog korištenja godišnjeg odmora knjižničarke, Narodna knjižnica Kali od

31. 08 – 14. 09. 2020.

raditi će prema sljedećem rasporedu:

pon – pet : 10.00 h – 12.00 h

Zakasnina se neće naplaćivati za navedeni period.

Knjižnica ponovo prema redovnom rasporedu počinje raditi od ponedjeljka 14.09.2020.

Ljetni najčitatelj Dječjeg odjela je Marija Janjić

Knjižnica je i ovog ljeta organizirala izbor ljetnog najčitatelja s ciljem poticanja i njegovanja navike čitanja te popularizacije knjige. Svečanost proglašenja trebala se održati 31. kolovoza, ali je zbog koronavirusa otkazana.

Ljetna najčitateljica Knjižnice je Marija Janjić koja je u razdoblju od 01. lipnja do 24. kolovoza pročitala najviše knjiga. 

     Marija Janjić

MLADI NAJVIŠE ČITAJU GREGOV DNEVNIK

prvih pet mjesta najčitanijih knjiga za djecu bili su redom “Gregov dnevnik: obiteljski odmor” Jefa Kinneya, “Tom Gates: sve je super (više-manje)” Liz Pichon, “Najgora djeca na svijetu” Davida Williamsa te “Drugi dnevnik Pauline P.” i “Pobuna Pauline P.” Sanje Polak.

OTKAZUJE SE MANIFESTACIJA LJETO U KNJIŽNICI

       

Manifestacija Narodne knjižnice Kali ” LJeto u knjižnici”  planirana za cijeli kolovoz 2020. godine se otkazuje! 

Otkazuju se svi redovni programi (pričaonice, radionice, radionice 3D printanja, Mali knjižničari, društvene igre..).

Zdravlje naših korisnika i stabilizacija stanja imaju apsolutni prioritet te u skladu s preporukama ravnateljica Knjižnice donosi ovu mjeru. Nadamo se da ćemo po normalizaciji i pobjedi nad koronavirusom nastaviti zajednički graditi kvalitetne i jedinstvene programe koji slave knjigu.

Od 24. kolovoza korisnici ( odrasli i djeca ) moraju ispravno nositi zaštitne maske za lice prilikom ulaska i kretanja u prostoru Knjižnice, te pri ulasku dezinficirati ruke.
Radi moguće potrebe za naknadnim utvrđivanjem bliskih kontakata u slučaju pojave bolesti COVID-19 vodimo posebnu evidenciju o korisnicima čitaonica bilježenjem kontaktnih podataka i vremena boravka u čitaonicama.

Hvala na razumijevanju i dosadašnjem pridržavanju svih spomenutih mjera i uputa.