FOTO / Završetak manifestacije Ljeto u knjižnici

Nakon puna dva mjeseca održavanja raznih događanja, završeno je još jedno “Ljeto u knjižnici” u Kalima. Programi su kroz zajednička druženja bili ispunjeni raznim igrama, izazovima i kreativnim radionicama, ali ipak najviše čitanjem i knjigama.

Književni susret s Marijanom Križanović

04. kolovoza Narodnu knjižnicu Kali posjetila je književnica Marijana Križanović koja je djeci predstavila svoje dvije ljetne slikovnice: Iz života jednog mrava i Panda Vanda na Jadranu. Nakon što su poslušali priče, održana je i kreativna radionica izrade pandica i mravića.

Djeca su uživala na susretu i radionici kako je bilo možete pogledati u galeriji slika.

 

 

Književni susret za djecu sa spisateljicom Marijanom Križanović

Marijana Križanović autorica je mnogih slikovnica. Narodna knjižnica Kali organizira književni susret za djecu sa spisateljicom  Marijanom Križanović.

Književni susret održat će se u četvrtak, 04. kolovoza 2022. godine s početkom u 11.00 sati

Autorica će predstavit će svoje novu slikovnicu Panda Vanda na Jadranu i održati likovnu radionicu namijenjenu učenicima nižih razreda osnovne škole.

Marijana Križanović, rođena 1. studenoga 1977. godine, profesorica je hrvatskog i engleskog jezika i književnosti te magistra bibliotekarstva.

Lektorira slikovnice i dječje knjige, piše stručne članke za časopis Zrno, a pjesme, igrokaze i priče objavljuje u dječjim časopisima (Prvi izbor, Smib, Radost, Cvitak) i na Školskom portalu.

Objavljeno joj je 11 knjiga za djecu: zbirka priča Marine čudesne pustolovine (2017.), zbirka pjesama Čarobni kalendar (2018.) te 9 edukativnih slikovnica: Kod zubara (2016.), Iz života jednog mrava (2016.), Panda Vanda na Sljemenu (2018.), U kazalištu (2019.), U školi (2019.), Školske brige pčele Jele (2019.), Pijanist mago Drago (2021.), Lastin novi dom (2021.) i Panda Vanda na Jadranu (2021.).

Članica je Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade te Hrvatskog čitateljskog društva. Volontira u Gradskoj knjižnici Tina Ujevića i sudjeluje u provođenju Projekta 65 plus za osobe treće životne dobi.

Voli knjige, strane jezike, putovanja, prirodu, fotografiju i sladoled.

Živi u Zagrebu sa suprugom Robertom, sinom Jakovom i kćeri Kjarom.