Književnim susretom sa Sarah Stručić završena Noć knjige

Povodom Noći knjige 25.04.2022. održana je književna večer s autoricom slikovnica Sarah Stručić. U prepunoj knjižnici autorica je predstavila drugu seriju od pet slikovnica, a naslovi iz  nove serije su: Tajna velikog krokodila, Nevolje poljskog miša, Ljama u Parizu, Vjeverica kreće u školu i Snježna priča mame medvjedice. Sve priče pisane su stihovima u rimi.

Brojni mališani, njihove mame i tate pozorno su slušali kako su nastale male životinjske priče.

Na završetku manifestacije knjižnica je proglasila Najčitatelje za 2021. godinu. Cilj projekta je poticanje zanimanja za knjigama i čitanje kod djece, poticanje navika dolaska u knjižnicu i čitanja s užitkom. Knjižnica od 2018. godine organizira susrete s Najčitateljima kako bi nagradila korisnike koji su prema statistici posudbe u tekućoj godini pročitali najveći broj knjiga.

Najčitatelji u 2021. godinu su:

U kategoriji djeca rane dobi do pet godina – Tome Stanin

U kategoriji djeca predškolske dobi – Fiona Zelenčić

U kategoriji djeca osnovnoškolske dobi, do 13 godina – Laura Vidov

U kategoriji mladi do 15 godina – Nora Sturnela

U kategoriji student – Rino Školjarev

U kategoriji odrasli – Lovrenka Grzunov

U kategoriji umirovljenik – Venci Zelenčić

U sklopu manifestacije Noć knjige čitatelji su velikim odazivom vratili knjige bez zakasnine. U razdoblju od 22. – 25. travnja kada su se korisnici mogli upisati po promotivnoj cijeni od 30 kn, upisala su se 26 korisnika, od kojih su njih sedmero po prvi put članovi knjižnice.