WordPress postavke na mrežnoj stranici

Zaslon za uređivanje općih postavki

Zaslon za uređivanje općih postavki

Kao što se može uređivati korisnički profil, moguće je i prilagoditi postavke WordPressa mrežnoj stranici. Odabirom opcije postavke iz glavnog izbornika prikazuju se stavke koje je moguće mijenjati. Odabirom opcije općenito otvara se zaslon za uređivanje općih postavki. Moguće je uređivati naziv mrežne stranice te slogan. Adresa e-pošte mora biti ona koja je povezana s WordPress korisničkim računom stranice i logom administratora jer se na nju šalju sve informacije vezane uz promjene na stranici. Određuje se mogućnost pristupanja članova stranici pri čemu se kao predodređena uloga postavlja pretplatnik stranice. Nadalje, moguće je određivati vremensku zonu, oblik datuma i vremena te jezik mrežne stranice Ako se uređuje opcija dan za početak tjedna, to će utjecati na oblik kalendara ako se koristi kao widget na stranici. Promjene se pohranjuju odabirom naredbe spremi promjene.

Zaslon za uređivanje postavki pisanja

Zaslon za uređivanje postavki pisanja

Odabirom opcije pisanje otvara se zaslon postavke pisanja. U stavci oblikovanje omogućuje se grafičko prikazivanje emotikona. Može se odrediti izvorna kategorija i izvorni format objava. Ponuđena je i upotreba aplikacije Press This koja se pokreće kao zabilješka (bookmark) u web pregledniku, a omogućava korištenje sadržaja s drugih mrežnih stranica, poput teksta, slika ili videa, u obliku citiranih isječaka koji se po odabiru uređuju u dodatnom okviru, a potom spremaju kao skice objave ili objavljuju. Ova aplikacija dostupna je u opciji alati iz glavnog izbornika. Po unošenju promjena bira se naredba spremi promjene.

Zaslon za uređivanje postavki čitanja

Zaslon za uređivanje postavki čitanja

U zaslonu za uređivanje postavki čitanja, koji se otvara odabirom čitanje u opciji postavke iz glavnog izbornika, moguće je određivati prikaz naslovne stranice. Pritom se odbire mogućnost prikaza najnovijih objava na naslovnoj stranici ili prikaz statične naslovne stranice, nakon čega je potrebno odabrati početnu stranicu i stranicu objava. Može se odrediti broj objava koje će se prikazati na stranici te broj stavki koje će prikazivati sindicirani kanali, u slučaju da pretplatnici stranice koriste RSS formate, te oblik objave prilikom korištenja RSS-a, puni tekst ili sažetak objave. Nadalje, sugerira se vidljivost tražilicama, tj. dopušta im se ili ne dopušta indeksiranje mrežne stranice. Promjene se pohranjuju naredbom spremi promjene.