Predlošci korišteni u Sustavu

 

Jednostavna 

Jednostavan dizajn s naglašenim sliderom koji se može iskoristiti za istaknuti sadržaj. Početne boje su plava, crvena i bijela. Sadržaj se ispisuje u blog formatu s uključenom paginacijom. Na naslovnici postoji i sidebar koji se može vrlo lagano urediti pomoću widgeta. Footer je podijeljen na dva dijela. Prvi, fiksni dio, omogućuje pretplatu na newsletter. Drugi dio koji je widgetiziran omogućuje vam samostalno dodavanje novih funkcionalnosti.

Prilagodljiva

Odličan predložak za manje knjižnice spaja fleksibilnost WordPressa sa suvremenim dizajnom. Dizajn je u potpunosti responzivan što znači da će se predložak prilagoditi svakom uređaju bez obzira na veličinu ekrana (tablet, mobitel). U zaglavlju se možete lagano povezati s društvenim mrežama na kojima se vaša knjižnica nalazi. Tri istaknuta članka ispod zaglavlja pomoći će vam da istaknete tri usluge koje su bitne vašim korisnicima. Widgetiziran sidebar i footer omogućuje lagano dodavanje novog sadržaja i funkcionalnosti.

Sadržajna 

Ukoliko planirati objavljivati velike količine sadržaja, tada je ovaj predložak idealan za vas. Zaglavlje je podijeljeno u dva dijela. Prvi dio sastoji se od gornje, manje bitne navigacije. Donji dio je nešto što bismo mogli nazvati „klasičnim“ zaglavljem, a obuhvaća logo, tražilicu i glavnu navigaciju. Imate nekoliko različitih varijanti ispisa sadržaja. Widgetiziran sidebar i footer omogućuju lagano dodavanje novih funkcionalnosti i sadržaja.

Fleksibilna

Gotovo cijeli predložak je izrađen pomoću widgeta što omogućuje maksimalnu fleksibilnost prilikom planiranja web stranice. Inicijalno predložak ima tri različita ispisa sadržaja. Dizajn je responzivan, s time da je ukalkulirana mogućnost stavljanja novih pluginova tj. funkcionalnosti i sadržaja. Dakle ukoliko se i stavi novi sadržaj web stranica će i dalje ostati responzivna. Početne postavke teme omogućuje povezivanje s društvenim mrežama, te pretplatu na sustav za novosti tj. newsletter.

Minimalistička

Minimalistički dizajn s dvije početne boje (crna i crvena). Nekoliko različitih varijanti naglašenih postova na naslovnici omogućuje tečnost sadržaja bez zamora korisnika. Zaglavlje omogućuje dvije navigacije (pomoćnu i glavnu), na taj način manje važni linkove se mogu odvojiti u prvu tj. pomoćnu navigaciju. Jedna od prednosti ovog predloška je svakako predviđeni prostor za oglase tj. bannere gdje se mogu istaknuti sponzori ili važna događanja. Podnožje nije fiksirano već vam na lagan način omogućuje izmjenu tj. dodavanje novog sadržaja ili funkcionalnosti (npr. ankete).

Promjena veličine fonta