Medijski zapisi

Zbirka medija

Zbirka medija

Odabirom opcije zbirka u stavci medijski zapisi glavnog izbornika, otvara se okvir zbirka medija u kojoj su prikazani svi medijski zapisi koji su preneseni na stranicu. Mogu biti popisani ili prikazani kao sličice, što se određuje odabirom ikone u alatnoj traci zaslona zbirke. Prikazani sadržaji mogu se filtrirati odabirom opcije iz padajućeg izbornika: prema vrsti zapisa u objavi, prema datumu prenošenja ili prikaz onih zapisa koji nisu uneseni u objave ali su preneseni na stranicu (nezalijepljeno). Također je moguće pronaći određeni sadržaj putem priložene tražilice, zbog čega je važno pri prenošenju medijskog zapisa upisati sve podatke. Isto tako, prilikom naknadnog uređivanja medijskih zapisa i mijenjanja njihovih podataka, promjene će se primijeniti na sve objave u koje je sadržaj unesen, izuzev promjene okvira, koji će biti vidljiv prilikom sljedećeg postavljanja sadržaja u objavu. U slučaju da se želi obrisati više medijskih stavki odjednom, najprije je potrebno odabrati opciju grupni odabir, potom označiti stavke te odabrati naredbu obriši odabrano.

 

Okvir detalji privitka

Okvir detalji privitka

Odabirom određenog sadržaja iz zbirke medija, otvara se okvir detalji privitka, u kojem je s lijeve strane prikazan sadržaj u punoj veličini s opcijom uređivanja, dok se na desnoj strani nalaze svi podaci o sadržaju, kao što su: ime i vrsta zapisa, datum prenošenja, veličina i dimenzije zapisa. Slijede URL privitka, naslov, okvir, alt tekst, opis i ime osobe koja je privitak prenijela. Ispod okvira s podacima o sadržaju nalaze se opcije uredi više detalja, trajno izbrisati te pogledaj stranicu privitka. Iz ovog okvira moguće je pomoću navigacijskih tipki na alatnoj traci pregledavati privitke pohranjene u zbirku bez ponovnog otvaranja samog okvira zbirke.
Svaki medijski zapis: slika, dokument, PDF dokument, video ili audio zapis, koji je prenijet na WordPress mrežnu stranicu, ima svoju stranicu privitka. Stranica privitka sadrži sve podatke o medijskom zapisu, uključujući opis, dodatne informacije i komentare koje su upisani.

Promjena veličine fonta