Podešavanje newslettera (MailPoet)

MailPoet zaslon s porukama novosti

MailPoet zaslon s porukama novosti

Plugin MailPoet služi za kreiranje i uređivanje poruka novosti (newslettera) mrežne stranice. Po instaliranju i aktiviranju postavlja kao opcija u glavnom izborniku nadzorne ploče. Nakon odabira opcije poruke novosti iz izbornika, otvara se zaslon sa svim porukama novosti među kojima je 5 minutni vodič za korisnike koji je moguće koristiti kao predložak za kreiranje poruke.

MailPoet uređivanje glavnih detalja (1. korak)

MailPoet uređivanje glavnih detalja (1. korak)

Odabirom opcije kreirajte novu poruku otvara se okvir u kojem se uređuju glavni detalji poruke: vrsta poruka novosti (standardna ili automatska), naslov te liste primatelja. U slučaju da se odabire automatska poruka, potrebno je odrediti učestalost, vrijeme i u kojim slučajevima će poruka biti poslana.

MailPoet uređivanje sadržaja poruke novosti (2. korak)

MailPoet uređivanje sadržaja poruke novosti (2. korak)

Drugi korak je uređivanje izgleda poruke prema zadanom predlošku. Predložak se sastoji od područja za widgete u kojima je moguće uređivati tekst i slike. Predložena područja moguće je povlačenjem i ispuštanjem razmještati ili uklanjati s predloška. Na desnoj strani zaslona nalazi se izbornik s ponuđenim widgetima za kreiranje sadržaja koji se povlačenjem smještaju na predložak: naslovi i tekst, WordPress članak, razdjelnik i oznake društvenih mreža. Prilikom povlačenja pojavljuje se traka Insert block here koja sugerira smještaj sadržaja. Uređivanje teksta vrši se pomoću priloženih opcija na alatnoj traci. Također je moguće unijeti gotovi WordPress članak povlačenjem predložene opcije na predložak. Pritom se otvara okvir s mogućnošću odabira određenog sadržaja s mrežne strance te se bira naredba unesi odabrano. Na predlošku se pojavljuje izvadak objave uz poveznicu pročitaj više. Za postavljanje jedne ili više slika u poruku novosti potrebno je dodati pripadajući widget na predložak poruke te u stavci slike s izbornika na desnoj strani zaslona odabrati naredbu dodaj slike. Time se otvara navigacijski okvir u kojem je moguće odabrati prijenos nove slike na mrežnu stranicu, odabrati među postojećim slikama u objavama na stranci ili među slikama koje su već korištene u porukama novosti. U stavci stilovi uređuju se fontovi, veličina i boja.

MailPoet  uređivanje detalja (zadnji korak)

MailPoet uređivanje detalja (zadnji korak)

Nakon uređivanja izgleda i sadržaja, slijedeći korak je prilika za uređivanje detalja: naslova, liste pošiljatelja, e-pošta za odgovor te raspored slanja poruke. Poruka se pohranjuje kao nacrt, šalje se pretpregled ili se odmah šalje primateljima.

Promjena veličine fonta