Časopis Hrvatica – Pregrada, ljetovalište u Hrvatskom zagorju

Zahvaljujući dugogodišnjem prijateljstvu dviju gospođa, jedne iz Pregrade, a druge iz Dubrovnika, naša je Knjižnica dobila članak o Pregradi objavljen u časopisu Hrvatica 1939. godine.
Časopis Hrvatica: časopis za ženu i dom izlazio je u Zagrebu od 1939. do 1941. godine. Pokrenula ga je i uređivala prva hrvatska profesionalna novinarka – Marija Jurić Zagorka.
Ovaj će članak biti značajan prilog našoj zavičajnoj građi, a ujedno i lijep prilog građi u okviru našeg programa „Kad Zagorka nadahnjuje“ iz 2020. godine. U tom je programu naglasak bio na prepisci Zagorke s Pregračankom Mimicom Kaučić, rođenom Kantoci iz dvorca Gorica.
Najljepše hvala gospođi DUBRAVKI ČAČIĆ iz Dubrovnika koja nam je poslala ove priloge iz časopisa HRVATICA, a koji je spremila i čuvala njezina mama Marija.
 
Više na Facebook stranici Knjižnice
 

OBAVIJEST ZA KORISNIKE KNJIŽNICE VEZANO UZ COVID POTVRDE

Dragi korisnici Knjižnice,
 
temeljem Odluke o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova koju je 12. studenoga 2021. donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske (KLASA: 810-06/20-01/7; URBROJ: 511-01-300-21-452), od utorka, 16. studenoga 2021. za zaposlenike, korisnike Knjižnice i druge osobe koji ulaze u zgradu Knjižnice obvezno je posjedovanje EU digitalne COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju ili testiranju.
Molimo vas da pri ulasku u zgradu pripremite svoju EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju ili testiranju, koji ćete zatim predočiti zaposleniku Knjižnice.
Osobe koje odbiju predočiti EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz ne mogu boraviti u zgradi Knjižnice.
Molimo naše korisnike koji nemaju EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju da nam se obrate na broj telefona
049 376 111 ili 091 376 0524.

REVIZIJA KNJIŽNIČNE GRAĐE

CIJENJENI KORISNICI!

Zbog provođenja REVIZIJE knjižnične građe, knjižnica će biti zatvorena od 19.8.2019. do 9.9.2019.
Do 17.8. možete posuditi više knjiga od propisanog s rokom vraćanja 9.9.
Ujedno molimo sve korisnike koji su zaboravili vratiti knjige da to učine do 17.8.

Zahvaljujemo na razumijevanju!

VRIJEDNA DONACIJA KNJIŽNICI

Uz izložbu u okviru projekta #Za BITI+54 – Na Zagorkinom tragu: baština i inovativnost, Centar za ženske studije uručio je Gradskoj knjižnici Pregrada još jedan lijep poklon:
Uz nedavnu donaciju kompleta Gordane u 12 svezaka i knjigu COPRNIČKI CEH, skupine autora, danas smo potpisali i Odluku o darovanju knjiga kojom nam Centar poklanja 8 Zbornika s književno-znanstvenog skupa Dani Marije Jurić Zagorke.
Uz knjige, na poklon smo dobili i ormarić za knjige kojeg smo smjestili na dječji odjel, na kojem se lijepo uklopio u postojeću opremu.

Darovi su nas jako razveselili ii najljepše se zahvaljujemo Centru za ženske studije na ovom prekrasnom iznenađenju!

 

IGRAJMO SE LUTKARSKOG KAZALIŠTA!

Pozivamo vas na sudjelovanje u pripremi lutkarske predstave “OGLEDALCE” Grigora Viteza.
Uz pomoć knjižničara isprobajte kako osmisliti predstavu, učiniti lutke živima, biti scenograf i redatelj.

GDJE: prostor ispred zgrade muzeja i knjižnice.
KADA: u srijedu, 17.7.2019. u 18:00 sati.

Vidimo se!