IGRAJMO SE LUTKARSKOG KAZALIŠTA!

Pozivamo vas na sudjelovanje u pripremi lutkarske predstave “OGLEDALCE” Grigora Viteza.
Uz pomoć knjižničara isprobajte kako osmisliti predstavu, učiniti lutke živima, biti scenograf i redatelj.

GDJE: prostor ispred zgrade muzeja i knjižnice.
KADA: u srijedu, 17.7.2019. u 18:00 sati.

Vidimo se! 

   

Razglednica

Naša zavičajna građa odnedavno je bogatija za jednu lijepu razglednicu Pregrade iz 1929. godine. Pogled na Pregradu snimljen je iz Vrha pregradskih, cesta prema Sopotu. U tekstu pošiljatelja koji razglednicu šalje u Zagreb posebno nas se dojmila rečenica: „Kraj je prekrasan, a svugdje gdje sam došao vrlo su me lijepo primili.” Rečenica je evergreen jer vrijedi i danas.

Radi usporedbi, uz razglednicu je stavljena i fotografija današnje Pregrade snimljena s istog mjesta. Foto-video HRVO je povećao razglednicu i snimio fotografiju današnje Pregrade i na tome im se najljepše zahvaljujemo.

Hvala zagrebačkom Pregračanu koji nam je razglednicu poklonio.

 

Susreti i razgovori – Uskršnji običaji

Iza nas je još jedno uspješno izdanje Susreta i razgovora, našeg programa za odrasle i osobe treće životne dobi, ovaj put organiziranog u suradnji s Muzejom grada Pregrade i Gradskim društvom Crvenog križa Pregrada.  Jučerašnji program bio je tematski vezan uz Uskršnje običaje, a djelatnice i volonterke Crvenog križa besplatno su mjerile tlak, šećer i kolesterol u krvi povodom Svjetskog dana zdravlja 7. travnja. Program smo proveli u sklopu projekta “Volunteering cities” u kojem sudjeluje Grad Pregrada, financiranog od strane EU kroz program URBACT III, a kojim se potiče angažman mladih volontera, jačanje međugeneracijske solidarnosti, participativno upravljanje i društveni angažman poduzetnika. Hvala članicama Kostelskih žena na pripremi tradicionalnih kuglofa i cvijeća od papira te svima na dolasku!