O Knjižnici

Narodna knjižnica i čitaonica sv. Benedikta Nuštar, ogranak Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci, po vrsti je narodna knjižnica, osigurava pristup znanju, informacijama i djelima mašte pomoću niza izvora i službi.
Na raspolaganju je svim članovima zajednice, čime zadovoljava kulturne, informacijske i obrazovne potrebe stanovnika općine Nuštar kao i stanovnika bliže i šire okolice te omogućuje ostvarenje prava na znanje, demokratski i osobni razvitak svakog građanina.
Budući da je knjižnična djelatnost važan čimbenik u izgradnji društva znanja i od javnog je interesa za Republiku Hrvatsku, svojim radom Knjižnica ostvaruje funkciju razvojne djelatnosti za općinu, a posebnog je interesa za svoju lokalnu zajednicu.
Uz redovitu svakodnevnu djelatnost, Knjižnica obilježava značajne datume, priređuje tematske izložbe knjiga, promocije, radionice, vrši edukaciju knjižničara i korisnika, provodiodgojno-obrazovni rad s najmlađima, priređuje susrete s osobama različitih profila, čiji rad prezentira široj društvenoj zajednici.
Narodna knjižnica i čitaonica sv. Benedikta Nuštar s radom je započela 2010. godine.